Star Wars hier op aarde!

Iedereen is weer in de ban van Star Wars. Wij doen gewoon lekker mee aan deze hype. Vanaf 16 december draait de nieuwe Star Wars film The Force Awakens in de bioscoop. Reden genoeg om een artikel te wijden aan deze succesvolle filmreeks. Bij Star Wars denk je aan een galaxy hier heel ver vandaan. Verre planeten en mysterieuze melkwegstelsels vormen het universum van Star Wars. Maar wist je dat je helemaal niet zover hoeft te gaan om The Force te voelen? Nee, voor de echte die hard fan is er genoeg te beleven hier op onze eigen aardbol. Ben jij iemand die helemaal gek is van Star Wars, de films al meer dan tien keer gezien heeft en Anakin en Luke voor jou helden zijn? Dan is dit artikel voor jou. Wij hebben drie toplocaties uit Star Wars opgezocht die jij helemaal zelf kan bezoeken hier op aarde.

13-mos-espa-slave-quarters-nl

Nummer 1.Tunesië
Als je echt op zoek bent naar The Force, dan is Tunesië de plek. Dit land werd voor vier verschillende Star Wars films gebruikt. Hier vind je vele filmlocaties die je tot op de dag van vandaag zelf kunt bezoeken. Van het huis van Obi-one Kenobi tot Lars Homestead, van de planeet Tatooine tot de plek waar Qui-Gonn en Darth Maul een duel hadden, noem het maar op en het is terug te vinden in Tunesië. Voor de echte fans is dit land een must see. Uit alle filmlocaties hebben we er één gekozen die je echt niet kan missen, dit is de stad Mos Espa uit Star Wars episode 1: The Phantom Menace. Deze filmset werd opgebouwd midden in de woestijn en kun je nog steeds bezoeken. De filmlocatie ligt dichtbij de stad Tataouine in Zuid Tunesië. Als je er heen gaat, verwacht dan niet een standaard studiotour. De meeste Tunesiërs kennen Star Wars niet, maar hebben wel door dat deze plek heel speciaal is. De stad Mos Espa is helemaal te bezichtigen. De toegangspoort, de pod-racing arena en de winkeltjes zijn hier terug te vinden.
14-naboo-nl
Nummer 2. Italië
Voor nummer twee hoef je niet eens Europa uit. Zelfs in Italië kan je The Force al voelen. Het Comomeer, Noord Italië, werd voor twee filmlocaties gebruikt, beiden voor de stad Naboo. Villa del Balbianello werd onder andere gebruikt voor de trouwerij van Anakin en Amidala. De romantische plek met haar terrastuinen en de prachtige klimop werden gebruikt als decor voor de stad Naboo. Aan de westelijke oever van het meer vind je het weiland tussen Tremezzo en Griante.  Hier werd de picknick van Amidala en Anakin opgenomen.
17-naboo-royal-palace-nl
Caserta’s historische paleis in het zuiden van Italië werd gebruikt voor de opnames in het huis van Koningin Amidala in Episode 1: The Phantom Menace en in Episode 2: Attack of the Clones. Dit paleis werd ook gebruikt voor haar opvolger Koningin Jamillia. Dus als je niet heel ver wilt reizen of weinig budget hebt, maar wel het echte Star Wars gevoel wilt opdoen, dan is Italië the place to be.
Nummer 3. Amerika
In Amerika zijn ook een aantal plaatsen te vinden voor Star Wars fans. Zo is er in Petaluma VS Rancho Obi Wan. Hier vind je de grootste Star Wars privé collectie terug van de wereld. Eigenaar Steve Sansweet verzamelt al sinds de jaren zeventig items van Star Wars. Als fan mag je deze plek niet missen. Door middel van tours kan je een kijkje nemen in deze collectie en beantwoordt Sansweet met veel plezier alle vragen van bezoekers. Hoogtepunten zijn de enorme modellen van personages. Dit is natuurlijk leuk voor de selfies. Maar ook de retro arcade machines zijn een hit, hier kun je vrij mee spelen. Een andere plek die je moet zien is de onheilspellende Death Valley in Amerika. Deze locatie werd gebruikt voor meerdere Tatooine woestijnscènes.
Naar een andere galaxy hoef je niet te gaan om The Force te voelen. Hier op aarde zijn er tig plekken waar je het Star Wars gevoel kunt opdoen. Goeuro heeft samen met GetYourGuide een lijst gemaakt van plekken waar je naartoe kunt gaan. Met deze link: http://www.goeuro.nl/star-wars-filmlocaties vind je alle bijbehorende reisinformatie die je nodig hebt om op de bestemmingen te komen Ben jij net als ons enthousiast geworden en wil je op avontuur? Dan rest ons alleen nog te zeggen: “May the force be with you.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s